A kozmetikai kezelések jelentősége

A kozmetikai kezelések nem csupán azért előnyösek, mert frissnek és üdének érezzük magunkat utánuk, hanem mert hozzájárulnak bőrünk egészségének megőrzéséhez

 

Azoknak, akik érzékenyebb bőrtípusúak, különösen ajánlott rendszeresen részt venni kozmetikai kezeléseken

 

Ebben a cikkben hasznos információkat osztunk meg a kozmetikai kezelésekről, azok hatékonyságáról, és arról, hogy miként és meddig őrizhető meg a hatásuk

 

A kozmetikai kezelések gondoskodnak bőrödről

A kozmetikai kezelések gondoskodnak bőrödről

A kozmetikai kezelések hatékonyságát nagyban befolyásolja az alkalmazott termékek hatóanyag-tartalma, valamint az is, hogy a kozmetikus mennyire ért a szakmájához, és mennyire alaposan végzi a munkáját. A tapasztalatok szerint egyetlen kozmetikai kezelés hatása körülbelül két hétig tart, tehát bőrünk egészségének megőrzése érdekében érdemes havonta kétszer időt szakítani a kezelésekre. Amennyiben valakinek komolyabb bőrproblémái vannak, például gyulladásos vagy nagyon pattanásos a bőrfelülete, akkor havonta több kezelésre lehet szükség.

Hogyan őrizhetjük meg a hatást?

 

A kozmetikus által végzett kezelések mellett rendkívül fontos, hogy otthon is megfelelően ápoljuk bőrünket. A szépségszalonokban a kozmetikus legfontosabb feladata, hogy a hatóanyagokat bejuttassa a bőr mélyebb rétegeibe. Ezt a folyamatot otthon nem tudjuk megvalósítani, ezért szükség van a szakemberre és a szakértelemre. A kezelést rendszeresen meg kell ismételni, mert a hatóanyag egy idő után kezd kiürülni a mélyebb rétegekből, és utánpótlásra van szükség. Ha ezt elmulasztjuk, a bőr állapota romlani fog.

Hol végeztessünk kozmetikai kezeléseket?

 

Az EBONY kozmetika és alakformáló szépségszalon Érd központjában található, ahol a kozmetikus kiváló szakértelemmel rendelkezik és gondos odafigyeléssel végzi munkáját. Ezért mindenképp érdemes ellátogatni hozzánk.

A kozmetikai kezelések jelentősége a bőrápolásban

 

A bőrápolás életkor szerint nem ördöngösség. Minden életkornak megvan a saját szakasza és fontossága a bőrápolás szempontjából. Mindenkinek különböző a bőrtípusa, ezért fontos, hogy mindig az életkorodnak megfelelően ápold a bőrödet. Ha életünk előrehaladtával mindig figyelsz a bőröd helyes ápolására, sokkal nagyobb eséllyel és sokkal tovább őrizheted meg arcbőröd természetes szépségét.

Kamaszkori bőrápolás

Kamaszkori bőrápolás

A kamaszoknál, serdülőkorban a leggyakoribb küzdelmek a pattanások, a zsíros szeborreás bőr és mitesszerek kialakulása miatt vannak.

A legfontosabb (nem csak kamaszkorban), hogy soha ne kezdj el otthon nyomkodni a pattanásokat és mitesszereket. Az otthoni nyomkodás sokkal nagyobb valószínűséggel okoz fertőzést és további gyulladást az arcbőrödön, mint bármilyen pozitív eredményt. Ezek a gyulladások pedig olyan hegekké válhatnak az arcodon, amit később sokkal nehezebb lesz eltüntetni. Az otthoni nyomkodás helyett, javaslom keress fel inkább egy kozmetikust, aki szakszerűen távolítja el a pattanásokat és a mitesszereket.

Javasolt arckezelés kamaszkorban

Amikor fiatal vagy, sokkal fontosabb az a legjobb bőrápolás és arckezelés, ha rendszeresen tisztítod az arcodat, ha lehet egy jó arctisztítóval. Az arctisztító azért a legfontosabb, mert nem csak a szennyeződést, hanem az arcon lévő zsírréteget is eltávolítja.

Az arctisztítót kiegészítheted (ha nagyon pattanásos vagy) még egy faggyúmirigy szabályozó hidratáló krémmel. Ha még ennél is jobban szeretnél a bőrödre vigyázni, akkor 1-2 hetente, ha szükséges használhatsz arcradírt.

Azt javaslom, hogy amikor elkezdenek az első kamaszkori pattanások, mitesszerek, bőrproblémák megjelenni, akkor egyszer legalább menj el egy kozmetikushoz és kérdezd, mit javasol…

Természetesen, ha a bőröd, a pattanások miatt szükséges, akkor ahogy jeleztem inkább a kozmetikust kérd meg tisztításra.

 

20-as évek bőrápolása

A pattanások a serdülőkor után, a húszas évekre már általában megszűnnek. Ilyenkor a kollagén rostokban hyaluronsavban és elasztinban gazdag a bőr általában sima és feszes. A leggyakoribb probléma ilyenkor az szokott lenni, hogy hagyjuk a bőrünket kiszáradni.

Ne feledje el egy 20 éves sem, hogy bár ilyenkor még a bőr szép és emiatt hajlamosak vagyunk nem foglalkozni vele, de ha 5-10 éven át teljesen elhanyagoljuk a bőrápolást, akkor az korai ráncosodást fog okozni szinte biztosan.

Amit tehát mindenképp meg kell tennie minden 20-30 évesnek az az esetleges bőrfelszíni vízhiány pótlása, a bőr hidratálása. Egyszerűen kezeld a bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krémmel az arcodat, különösen nyáron. Itt is kiemelném, hogy télen is, hiszen télen az otthoni fűtés fogja kiszárítani a bőrödet.

Javasolt arckezelés 20-30 éves korban

Ha 20-30 éves vagy akkor tehát használj arclemosót, tonikot, hidratáló krémet, valamint heti 1 alkalommal arcradírt sőt akár arcpakolást is.

Figyelj a fényvédelemre mert a napsugár, az UV sugárzás, különböző bőrproblémákat okozhat, illetve a nap extrém módon szárit. Ugyan így csínján bánj a szoláriummal is. Nem győzöm hangsúlyozni, hidratáld a bőröd!

30-as évek bőrápolása

30 éves kor környékén kezd a bőr először veszíteni a rugalmasságából és sokkal gyakrabban és jobban lesz száraz és fakó. Biztosan megjelennek majd az első mimikai ráncok. Elsőre általában a szem környéke tehát a szarkalábak és a szem alatti táskák, illetve a nyak szokott elkezdeni ráncosodni. 30 éves kor felett ezért kapjon több figyelmet a bőrápolás szempontjából a szem és környéke.

Természetesen sokat számít a genetika is, hogy ki mit örököl, de pontosan itt derül majd ki mennyire vigyáztál 20-30 évesen a bőrödre. Ha folyamatosan tisztítottad és hidratáltad, biztosan sokkal később kell a tükörben ráncokkal farkasszemet nézned.

Ahogy az előbb írtam ebben az életkorban nem csak az arcra, hanem a nyakra és dekoltázsra is érdemes már odafigyelni. Nem csak a bőrt, hanem a lelket is ápolja egy kellemes arc, nyak és dekoltázs masszázs, ezért ajánlom is ezt neked. Ha egyszerre szeretnéd ápolni és kényeztetni arcbőrödet és magadat is, jelentkezz be a kozmetikusunkhoz.

Ha a ráncosodás számodra túlzott, vagy még jobban szeretnéd az arcodat ápolni 30-35 éves kortól ajánlott lehet a bőrkezeléseknél az ultrahangos vagy a mezoterápiás kezelések. Mindkét kezelés azért jobb az otthoni krémezésnél és egy sima arcmasszázsnál, mert ezeknek a kezeléseknek a segítségével sokkal mélyebbre jutnak a bőrben a hatóanyagok. Amikor a hatóanyagok jobban felszívódnak, akkor az eredmény is természetesen sokkal látványosabb lesz.

Az első kezelés a Thermage – más néven Mátrixpontos rádiófrekvencia kezelés, de ennél is hatékonyabb a mezoterápia, ahol már orvosi tisztaságú hatóanyagok jutnak el a bőr legmélyebb rétegeibe.

Javasolt arckezelés 30-40 éves korban

Rutinszerűen szólok, hogy az arcodat egész életedben tisztítani kell. Használj tehát arclemosót és időnként szükség szerint bőrradírt. (ahogy ezt már serdülőkorodtól folyamatosan tenned kéne!).

Legyen nappali arckrémed, amit kiegészíts egy szemránc krémmel is.

Sajnos bizony itt az ideje annak is, hogy megbarátkozz azzal, a bőröd nem lesz fiatalabb és ha eddig nem is jártál, most már muszáj lesz rendszeresen
kozmetikába járni (arc-nyak és dekoltázs masszázs, ultrahang, mezoterápia….)

40-es évek bőrápolása

40 éves kor után valamikor a női nemi hormon, az ösztrogén termelés csökkenni kezd. Emiatt a ráncok sajnos jobban elmélyülnek. A kollagén, elasztin és a hyaluronsav tartalom is jelentősen csökken a bőrben. Az előbbiek a bőr rugalmasságáért és feszességért felelősek, és a hidratáltságra is kihatnak. 40 éves kortól a bőrápolás már egyáltalán nem elhanyagolható, ha szeretnél fiatalos maradni.

Ebben az életkorban a 30-40-es felszíni vízhiányos ráncok elkezdenek átalakulni mélyrétegi vízhiánnyá. Ezt a vízhiányt már mindenképp szükséges folyamatosan hidratálni.

Szintén fontos, hogy itt se feledkezzünk meg a nyakról és a dekoltázsról se, hiszen ott látszik majd meg a legjobban az életkorunk.

Javasolt arckezelés 30-40 éves korban

Rutinszerűen szólok, hogy az arcodat egész életedben tisztítani kell. Használj tehát arclemosót és időnként szükség szerint bőrradírt. (ahogy ezt már serdülőkorodtól folyamatosan tenned kéne!).

Legyen nappali arckrémed, amit kiegészíts egy szemránc krémmel is.

Sajnos bizony itt az ideje annak is, hogy megbarátkozz azzal, a bőröd nem lesz fiatalabb és ha eddig nem is jártál, most már muszáj lesz rendszeresen kozmetikába járni (tudod arc-nyak és dekoltázs masszázs, ultrahang, mezoterápia….)

50-es évek bőrápolása

50-60 év között sajnos az anyagcsere folyamatok jelentősen elkezdenek lassulni, ezzel együtt az ösztrogén hormonszint is meredeken csökken. Emiatt a bőr jelentősen veszít a rugalmasságából és feszességéből. A bőrápolás ebben a korban hasonló az előző időkhöz, csak talán még jobban érdemes odafigyelni és több kozmetikai kezelésre van szükség.

Ez az a kor, amikor elkezdhetnek megjelenni a pigmentfoltok. A ráncok pedig sajnos ugyanilyen biztosan tovább mélyülnek. Ebben az életkorban rendszeres anti-aging és elektro kozmetikai kezelések ajánlottak kúra szerűen, ha valódi eredményt szeretnél elérni a ráncok elleni küzdelemben.

Javasolt bőrápolás 60 felett

Már most szólok, bár ijesztően hat az a sok információ, amit leírok, egyáltalán nincs vége az életnek 60 felett sem és nem kell banyává vagy gonosz varázslóvá válni! Az életkor szerinti bőrápolás, a rendszeres és tudatos bőr kezelés megőrizheti a bőröd és akár 10-20 évet is fiatalíthat rajtad. Számos fiatal nyugdíjas vendégem van, akinél megállt az öregedés úgy 50 körül!

60 felett tehát a kollagén és elasztin rostok biztosan megfeslődnek, a bőr végképp elveszíti rugalmas és feszes állapotát. Azonban ezt valóban rendszeres bőrápolással és kezelésekkel egészen látványosan lehet ellensúlyozni. A klimax miatt az ösztrogén és androgén hormonok termelése egészen alacsonnyá válik. A bőrben a nyirok és véredények megkeményednek és ezáltal lassul a nyirok és vérkeringés is. Ez az a folyamat, ami hátráltatja a sejtek közötti anyagcserét.

Ebben az életkorban jelennek meg az arcon és a kézfejen az időskori bőrelváltozások. Ezen sokat segít és nagyban tudja halogatni, ha az előző években rendszeresen jártál kozmetikába és rendszeresen kezelted otthon is a bőrödet.

Javasolt bőrápolás 60 felett

Itt már nem kezdek részletes kifejtésbe, mert mire ennyi idős leszel vagy mire ide jutsz a cikkben, biztosan tudod!

0 hozzászólás

Trackbacks/Pingbacks

  1. A kozmetika, a szépségszalon és az orvosesztétika - […] kozmetika széles körű és széles körben alkalmazott terület, amely magába foglalja az arc- és […]

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkeink

Ne mond, hogy nem vagy kíváncsi további cikkeinkre kozmetika vagy szépségápolás területén. Olvasd el ezeket is cool