3 leggyakoribb bőrprobléma

Egyedi genetikai adottságaiból kifolyólag számtalan sajátos pozitív tulajdonsággal is bírunk

Ugyanakkor különféle problémákkal is szembesülhetünk nap mint nap arcbőrünk tekintetében

 

Vannak azonban olyan állalános bőrhibák melyek közül legalább egy, sokunk hétköznapjait megnehezíti és bizony nem ritkán önbizalmunkat is csorbítja

 

PINGMENTFOLTOS BŐR

Számos külső vagy belső oka lehet a pigmentfoltos bőr kialakulásának:

-​Nagy mértékű UV sugárzás

-Gyulladásos bőrproblémák következtében kialakult hegek

-​Nőgyógyászati problémák

-​Terhesség okozta elváltozás

-​Gyógyszeres kezelések

Szerencsére napjainkban már rengeteg hatékony módszer elérhető a kozmetikai iparágban ezeknek a kezelésére és megszüntetésére. Főként az 🍁Őszi időszak🍁 kezdetével ajánlatos belevágni és egészen az első erőteljesebben napsütötte időkig lehet tökéletesíteni különböző eljárásokkal az arcbőrünket.

A kozmetikai kezelések számának szükségessége az elváltozások mértékétől, az elérni kívánt állapot közti különbségtől és persze egyéni adottságoktól is függ. Tapasztalt szakembereink különböző hámlasztásos és tűs arckezelésekkel, orvosi hatóanyagokkal, professzionális elektrokozmetikai berendezésekkel és magas szaktudásukkal biztosítják a lehető leggyorsabb javulást e területen.

Fontosnak tartjuk minden esetben kommunikálni, hogy az év erősen napsütötte időszakaiban kiemelten fontos a fényvédelem az eredmény tartóssága szempontjából és a bőr öregedés megelőzésének szempontjából is. Borongósabb őszi-téli időszakokban is ajánlott a mérsékeltebb UV védelem.

Meleg szívvel ajánljuk az Eucerin, Uriage, a Bioderma vagy a CeraVe termékeit hétköznapokra. Ezekhez a termékekhez nappali arckrémmel kombinált fényvédő esetén 5.000 és 8.000 Ft között bárki hozzájuthat szinte bármelyik gyógyszerárban és teljes biztonsággal használhatja.

FÁRADT SZEMKÖRNYÉK

Elmélyült mimikai ráncok, vízhiány okozta bőrminőség változás, kialvatlanság, ödémás táskák vagy örökölt „pandaszem”

Ezek az elváltozások általában ártalmatlanok és nem igényelnek orvosi ellátást, azonban, ha tartós fájdalommal, viszketéssel és kipirosodással jár, akkor érdemes orvoshoz fordulni. Erőteljesen ödémás szemek továbbá utalhatnak vesebetegségre, pajzsmirigy problémára, allergiára, fertőzésre vagy egyéb hormonbetegségre is.

𝐀 𝐥𝐞𝐠𝐠𝐲𝐚𝐤𝐨𝐫𝐢𝐛𝐛 𝐡𝐞́𝐭𝐤𝐨̈𝐳𝐧𝐚𝐩𝐢 𝐬𝐳𝐨𝐤𝐚́𝐬𝐨𝐤, 𝐚𝐦𝐢𝐤 𝐡𝐨𝐳𝐳𝐚́𝐬𝐞𝐠𝐢́𝐭𝐞𝐧𝐞𝐤 𝐚 𝐟𝐚́𝐫𝐚𝐝𝐭 𝐬𝐳𝐞𝐦𝐤𝐨̈𝐫𝐧𝐲𝐞́𝐤 𝐤𝐢𝐚𝐥𝐚𝐤𝐮𝐥𝐚́𝐬𝐚́𝐡𝐨𝐳:

◽Alvási problémák ◽Dohányzás ◽Alkoholfogyasztás ◽Sós ételek fogyasztása ◽Nem megfelelő smink eltávolítás

A kor előre haladtával a szem körüli szövetek és a szemhéjmozgatást támogató izmok elgyengülnek, a kollagén mennyisége szervezetünkben csökken. Ennek eredményeképpen gyakran nem kívánt esztétikai elváltozást tapasztalhatunk, szélsőséges esetekben pedig kényelmetlenséget is megélhetünk miatta hétköznapjainkban.

A szem környéki érzékeny bőr különleges ápolást kíván, melyben szakszerű segítséget tudnak nyújtani tapasztalt szakembereink.

PATTANÁSOS BŐR

Fokozott faggyútermelődés következtében a mirigyek kivezető nyílásai eltömődnek és begyulladhatnak, ezeket nevezzük pattanásoknak. Leggyakrabban kamaszkorban kialakuló jelenség, de sokakat felnőtt korukban is elkísér ez a fajta bőrprobléma melynek súlyossági fokozatait tekintve 3 kategóriába sorolhatjuk.

①: Megnövekedett mennyiségű mitesszer, kismértékű gyulladással mely rendszerint magától elmúlik.

②: Mitesszereken kívül több gyulladt csomó és helyenként hólyag is felfedezhető.

③: Erősen gyulladt bőrfelület fájdalmas tapintású csomókkal melyekből genny ürül, egymással összeolvadva pedig akár tályog is képződhet.

Kamaszkorban főként a hormonális változásoknak tudható be, de felnőtt korban már ennél több oka is lehet a pattanások megjelenésének:

◽Nem megfelelő kozmetikumok használata

◽Étel érzékenység

◽Szennyezett levegő okozta pólus eltömődés

◽Stressz

◽Hormonális problémák

◽Nap allergia

Belsőleges kezelésben csak orvosi segítséget lehet eszközölni, de külsőleges kezelés tekintetében számos kozmetikai eljárás fellelhető a piacon. Professzionális, egyénre szabott megoldás keresel bőrproblémáidra?

Kérd szakembereink segítségét, akik bőrtípusod megállapítását követően és egyéni bőrproblémáidat figyelembe véve segítenek kezelésed mellé díjtalanul napi arcápolási rutinod összeállításában és akár a szalonban is használt Janssen Cosmetics professzionális kozmetikum csomag össze állításában is tudunk segíteni

Professzionális, egyénre szabott megoldás keresel bőrproblémáidra?

Kérd kozmetikus szakembereink segítségét, akik bőrtípusod megállapítását követően és egyéni bőrproblémáidat figyelembe véve segítenek kezelésed mellé díjtalanul napi arcápolási rutinod összeállításában és akár a szalonban is használt Janssen Cosmetics professzionális kozmetikum csomag össze állításában is tudunk segíteni.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkeink

Ne mond, hogy nem vagy kíváncsi további cikkeinkre kozmetika vagy szépségápolás területén. Olvasd el ezeket is cool