Tetoválás eltávolítás Érden

A legmodernebb, leghatásosabb és legkíméletesebb lézertechnológiával

 

A tetoválások eltávolítása manapság egyre népszerűbb téma, hiszen egyre többen szeretnének megszabadulni korábban elkészített testtetoválásaiktól vagy kozmetikai tetoválásaiktól

 

A változó trendek és testünk változásai miatt az egykor jól mutató tetoválások évek múltán már nem biztos, hogy előnyösek.

Tetoválás eltávolításához megfelelő lézerberendezésre és gyakorlatra van szükség, ami a szakemberek számára is kihívást jelent.

 

Ebben a cikkben bemutatjuk a legmodernebb, leghatásosabb és legkíméletesebb lézertechnológiát, amely segítségével a tetoválások eltávolítása egyszerű és biztonságos módon végezhető el.

 

YAG Q-kapcsolt lézeres tetoválás eltávolítás az Ebony kozmetika és szépségszalonban

YAG Q-kapcsolt lézeres tetoválás eltávolítás az Ebony kozmetika és szépségszalonban

1. Miért választjuk az ND YAG Q-kapcsolt lézertechnológiát a tetoválás eltávolítására?

A Q-kapcsolt lézertechnológia az egyik legújabb és legkíméletesebb módszer a tetoválások eltávolítására. A legújabb generációs Q-kapcsolt YAG lézer különösen alkalmas a fekete, sötét és színes tetoválások hegmentes eltávolítására.

1.1. Hogyan működik a Q-kapcsolt lézer?

A Q-kapcsolt lézer készülék rövid fényimpulzusokat bocsát ki, amelyek behatolnak a bőr felső rétegébe és szétbontják a pigmenteket. A festékrészecskék ezután a test emésztő tevékenysége által kiürülnek a szervezetből. A lézeres kezelés során a bőr körülvevő területe nem sérül, így a tetoválás eltávolítása hegmentes és fájdalommentes.

1.2. Milyen előnyei vannak a Q-kapcsolt lézerrel végzett tetoválás eltávolításnak?

A Q-kapcsolt lézeres technológia előnyei közé tartozik, hogy:

 • gyors és hatékony módszer a tetoválások eltávolítására,
 • kíméletes a bőrrel szemben, nem okoz hegesedést,
 • alkalmas fekete, sötét és színes tetoválások eltávolítására is,
 • a kezelés után nincs felépülési idő.

 

2. A tetoválás eltávolítás folyamata

2.1. Konzultáció

A tetoválás eltávolítása előtt fontos egy személyes konzultáció, amely során felmérjük a tetoválást, és kérdéseket teszünk fel a páciens egészségügyi állapotával kapcsolatban. A konzultáció során a páciens részletesen tájékozódik az eljárás menetéről és a várható eredményekről.

2.2. A tetoválás eltávolító kezelés előkészítése

A kezelést megelőzően 20-30 perccel érzéstelenítő krémet helyezünk fel a kezelendő területre. Ezután a lézeres kezelés megkezdődik, amely során a kozmetikus szakemberünk a Q-kapcsolt lézer készülékkel szétbontja a bőrben található festékanyagot.

2.3. A kezelés menete

A kezelés során a kozmetikus szakember a festék színétől, mennyiségétől, az egymásra rakott rétegek számától és típusától függően állítja be a lézer paramétereit. A tetoválás eltávolító kezelés időtartama általában 10-30 perc, amely függ a kezelendő terület nagyságától és a festék színétől, valamint típusától.

2.4. A kezelés utáni teendők

A kezelés után a bőr pirossá válhat és égő érzést tapasztalhatsz. Néhány nap múlva hámlik a bőr, és esetleg pörkösdés is előfordulhat. A tetoválás eltávolító kezelést követően érdemes a kezelt területet jegelni, és bőrnyugtató vagy hámoldó krémeket alkalmazni. A kezelés előtt és után 2 héten keresztül nem szabad napozni és szoláriumozni.

3. Az eredmények

A tetoválás eltávolításának eredményessége függ a festék színétől, mennyiségétől, az egymásra rakott rétegek számától és a páciens egyéni reakciójától. Általában 3-8 kezelésre van szükség a tetoválás teljes eltávolításához, de az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.

4. Ellenjavallatok

A tetoválás eltávolításának ellenjavallatai közé tartoznak:

 • sebgyógyulási zavar, hegesedésre való hajlam,
 • korábbi lézerkezelések során pigmentációs-zavar jelentkezése,
 • fényérzékenyítő gyógyszer szedése,
 • aktív fertőzés a kezelés helyén,
 • lázas állapot,
 • immunszupresszív kezelés vagy betegség,
 • terhesség, szoptatás,
 • fénnyel provokált epilepszia.

 

5. Gyakori kérdések

5.1. Hány alkalomra van szükség a tetoválás eltávolító kezelésből?

Az első tetoválás eltávolító kezelés után a kezelt tetoválás csak kis mértékben halványodik, és a végeredmény eléréséhez szükséges idő, egyénileg eltérő lehet. Jellemzően a kozmetikai tetoválások eltávolításához 3-6 alkalom, míg a testtetoválás eltávolításához 4-12 alkalom is szükséges lehet. A beavatkozás között, a hegesedés elkerülése végett ki kell várni a 3-4 hetet.

5.2. Minden tetoválás maradéktalanul eltüntethető?

Lehetnek olyan tetoválások (főleg egyes színes tetoválások, különösen a régebbi, sok éves tetoválások), melyek több kezelést igényelnek és így előfordulhat, hogy nem lehet maradéktalanul eltüntetni őket, halvány foltokban a bőrön maradhatnak.

5.3. Mitől függ, hogy hány alkalom szükséges egy tetoválás lézeres eltávolításához?

Nagyon sok tényező befolyásolja az eltávolíthatóságot. Egyrészt, fontos hogyan készítették a tetoválást és milyen testrészre került, másrészt a festék összetétele, színe és a bevitt tinta mennyisége is jelentős befolyásoló tényező. De személyes egészségügyi állapotunk is jelentősen befolyásolhatja, például a dohányzóknál jelentősen több alkalomra lehet szükség.

6. Összefoglalás

A tetoválás eltávolításának legmodernebb, leghatásosabb és legkíméletesebb módszere a Q-kapcsolt lézertechnológia, amely segítségével a tetoválások eltávolítása egyszerű és biztonságos módon végezhető el.

A kezelés hatékony és kíméletes a bőrrel szemben, és alkalmas fekete, sötét és színes tetoválások eltávolítására is. A végeredmények egyénenként eltérőek lehetnek, és a kezelés során figyelembe kell venni a festék színét, mennyiségét és a páciens egyéni reakcióját. A tetoválás eltávolítása előtt fontos egy személyes konzultáció és a megfelelő előkészületek elvégzése.

Jelentkezz be konzultációra MOST: +36 20 575 0822

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkeink

Ne mond, hogy nem vagy kíváncsi további cikkeinkre kozmetika vagy szépségápolás területén. Olvasd el ezeket is cool