Látványos fogyás, diéta és műtét nélkül Érden

A zsírfagyasztás: hatékony alternatíva a zsírleszíváshoz

 

A zsírleszívás invazív beavatkozás, ami komoly kockázatokkal járhat és gyakran hosszú felépülési időt igényel

 

Szerencsére, ma már létezik egy sokkal biztonságosabb és ugyanolyan hatékony alternatíva: a zsírfagyasztás, más néven a kriolipolízis

 

Az eredmény? Látványos fogyás, diéta és műtét nélkül!

Az eredmény? Látványos fogyás, diéta és műtét nélkül!

Mi az a zsírfagyasztás?

 

A zsírfagyasztás egy innovatív, nem műtéti eljárás, amely a zsírsejtek lehűtésével csökkenti a testzsírt. Az eljárást kriolipolízisnek is nevezik, ami a görög „kriós” (hideg), „lipos” (zsír) és „lisis” (felbomlás) szavakból ered. A Kriolipolízis során a zsírsejtek kristályosodnak és szétesnek, majd a természetes gyulladásos reakcióként négy-hat hónapon belül kiürülnek a szervezetből.

 

Hogyan működik a zsírfagyasztás?

 

A zsírfagyasztás során a zsírsejteket egy speciális kezelőfejjel lehűtik, amely vákuum segítségével szívja be a kezelendő területet. A hideg hatására a zsírsejtek kristályosodnak és elpusztulnak, majd a szervezet természetes úton, a nyirokkeringés segítségével távolítja el őket. A kriolipolízis technológiát számos klinikai tanulmány igazolja, melyek szerint a kezelés biztonságos és hatékony.

 

A zsírfagyasztás előnyei

 

A zsírfagyasztás számos előnnyel jár:

 

-Nem igényel sebészeti beavatkozást vagy altatást.
-Nincsenek sebészeti hegek vagy kellemetlen mellékhatások.
-A kezelés után azonnal folytatható a normális tevékenység, nincs felépülési idő.
-A zsírsejtek véglegesen eltávolítódnak a szervezetből.
-A test több területe kezelhető egyszerre.

Ezzel szemben néhány hátránya is van:

-A zsírfagyasztás nem alkalmas nagy mennyiségű felesleges zsír eltávolítására.
-Több kezelés szükséges lehet a kívánt eredmény eléréséhez.
-A kezelt területen és a test más részein is lehetséges súlygyarapodás a kezelés után.

 

A kriolipolízis hatékonysága

 

A kriolipolízis a zsírsejtek 14,67–28,5%-ának elvesztéséhez vezethet a kezelt területeken. A zsírveszteség ultrahanggal értékelve 10,3% és 25,5% között volt. A Plasztikai és Rekonstruktív Sebészetben megjelent 2015-ös áttekintés 19 korábbi tanulmányt elemzett a kriolipolízis hatékonyságáról.

A kutatók azt találták, hogy az önkéntesek átlagosan a zsír 14,67–28,5% -át vesztették el a kriolipolízissel kezelt területeken. Ultrahanggal értékelve a zsírveszteség 10,3% és 25,5% között volt.

 

A zsírfagyasztás alkalmazása

 

A kriolipolízis alkalmazható a hasi zsíron, a szerelmi fogantyúkon, a felkaron, a belső combon, az áll alatt, a fenék alatt, valamint a melltartó és a hátsó zsír kidudorodásain is. A zsírfagyasztás alkalmazásának eredményei nem azonnaliak, de általában már 3-4 héten belül láthatóak, és tovább javulnak a következő hetekben.

 

A zsírfagyasztás kezelőfejei

 

A zsírfagyasztás kezelőfejei különböző formájúak és méretűek lehetnek, attól függően, hogy melyik testrészen kell alkalmazni őket. Az egyenes applikátor a test legnagyobb területeire tervezték, míg az ívelt applikátor a test ívelt részein dolgozik. A keskeny és a kisméretű applikátorokat kifejezetten nehezen megközelíthető zsírlerakódások kezelésére tervezték, mint például a nyakredő, a toka, a térd felső része stb.

 

A zsírfagyasztás eredményei

 

A zsírfagyasztás eredményei függenek a zsírréteg vastagságától, a kezelések számától és az egyéni életmódtól. Általában 2-4 kezelés elegendő, és az eredmények végleges kialakulása 2-4 hónap múlva várható.

 

A zsírfagyasztás kockázatai

 

A zsírfagyasztás alapvetően biztonságos, de mint minden eljárásnak, ennek is vannak kockázatai. Ha nem gyakorlott kézben van a kezelőfej, a rendkívül hideg hőmérséklet nem csak a zsírsejteket károsíthatja, hanem sérülhet a bőr, az idegek, az izmok és az erek. A területen vörösség, duzzanat, zúzódás és / vagy zsibbadás is tapasztalható, ami egy naptól néhány hétig tarthat.

 

A zsírfagyasztás és az életmód

 

Bár a zsírfagyasztás csökkentheti a zsírsejtek számát, fontos emlékeztetni, hogy a kezelés önmagában nem helyettesíti az egészséges életmódot. A testmozgás és a kiegyensúlyozott étrend továbbra is alapvető fontosságú a testzsír szintjének szabályozásában és az általános egészség fenntartásában.

 

Összefoglalás

 

A zsírfagyasztás tehát kiváló, nem invazív alternatíva a zsírleszíváshoz. Az eljárás fájdalommentes, nincs felépülési idő és a zsírsejtek véglegesen eltávolítódnak a szervezetből. Az eredmények tartósak és látványosak, így a zsírfagyasztás ideális választás lehet mindazok számára, akik szeretnék leadni a felesleges kilókat, de nem szeretnének sebészeti beavatkozáson átesni.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkeink

Ne mond, hogy nem vagy kíváncsi további cikkeinkre kozmetika vagy szépségápolás területén. Olvasd el ezeket is cool