Ha kellően tudatosak és jól tájékozottak vagyunk, igencsak meg tudjuk könnyíteni a saját dolgunkat diéta tekintetében
Nem csak az almaecet létezik amolyan emésztés segítőként, hanem bizony néhány alap fűszer is lapulhat a konyhánkban, ami igencsak hasznunkra lehet
Köménymag:
Igazi kincs hiszen szinte a teljes vitaminskála megtalálható benne; A-, B-vitaminból többféle, C-, K- és E-vitamint is tartalmaz. Meglepően koncentrált ásványi anyag tartalma van, mint pl.: vas, kalcium, magnézium, foszfor, cink, kálium és nátrium. Különleges aromáját a karvon nevezetű vegyület felelős melynek méregtelenítő hatása igen jótékony bélrendszerünk számára.
Gondoltad volna mindezt a köményről?
Méregtelenítő és puffadás gátló kúrák szerves részeként gyakorta hasznosítják a belőle készült teát vagy levest is.
A köménymag ugyanis a gyomornedvek működését is segíti, étvágyjavító és emésztéskönnyítő egyszerre.
Köménytea:
½ teáskanál kissé megtört köménymagot
2 dl vízzel forrázzuk,10-12 percet hagyjuk állni, majd szűrést követően fogyasztható.
Villám gyors segítség emésztési problémák esetén.
A köménytea ezen kívül a bakteriális eredetű, megfázásos betegségekkel szemben is hatékony eszközünk lehet a baktériumölő tulajdonságainak hála.
Köménymagleves:
Hozzávalók:
Oliva olaj
1 evőkanál liszt
1,5 liter víz
1-2 teáskanál köménymag
1 teáskanál fűszerpaprika
só és fekete bors ízlés szerint
A tálaláshoz: pirított zsemlekocka ajánlott, de lehet leves gyöngyökkel is fogyasztani
Elkészítés: Az olajat lábosban felmelegítjük, hozzáadjuk a köménymagot és pattogtatni kezdjük. Majd hozzáadjuk a lisztet és kevergetés mellett világos zsemleszínűre pirítjuk. Mehet bele a paprika és felöntjük vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk 1-2 percig. Pirított zsemlekockával kínáljuk.
Próbáld ki Te is ezt a villámgyors levest, és írd meg nekünk tapasztalataidat.
0 hozzászólás