Miért szükséges a pihenés a sikerhez?

Alvás. Mindenki csinálja. Néhányan közülünk kevesebbet, míg mások többet.

 

Az emberi szervezetnek alvásra van szüksége a regenerálódáshoz és a fejlődéshez. Ez a siker egyik kulcsa.

 

A pihenéssel megelőzhető a kiégés, az ugyanis a pihenés hiányának következménye. Ilyen esetben testét túlterheltnek érezni, álmosságot, bódultságot, koncentrálási zavarokat észlelhet többek közt.

A kiégés emellett sok stresszt is kiválthat, aminek azt eredményeként nem tud megfelelő döntéseket hozni.

Sokan úgy gondolják, hogy a pihenés egyenlő a lustasággal vagy a munkavégzés kerülésével. A túlzott feszültség, a túlterheltség és a kiégés mind olyan dolgok, amelyeken egy jó éjszakai pihenés vagy egy jelentősebb szünet segíthet.

Az egészséges mennyiségű alvás fontos egy olyan egyén számára, aki nehezen vészeli át a napjait.

A pihenés további megvonása csak még jobban kifáraszt valakit, ami további terhelést vagy stresszt okoz.
Ha elfoglalt vagy, mindig szánj időt a pihenésre, különben minden csak felhalmozódik. Az alvás az egyik leglényegesebb öngondoskodási forma egy ember számára.

Az alvásmegvonás egyes következményei közé tartozik az álmosság, a csökkent összpontosítás, a lassabb gondolkodás és a hangulatváltozások. Ezek a tényezők sokkal nehezebbé teszik a produktív létet, mivel a súlyos fáradtság egyértelműen befolyásolja a teljesítményt.

Ezek a tényezők sokkal nehezebbé teszik a produktív létet, mivel a súlyos fáradtság egyértelműen befolyásolja a teljesítményt. 
Például számos tanulmány bebizonyította, hogy azok a diákok, akik többet alszanak, jobban teljesítenek az iskolában.

Az alvás alapvető szerepet játszik abban, hogy segítsen az embereknek megjegyezni és hosszabb ideig megőrizni az információkat. Ezért az a diák, aki órákkal kevesebbet alszik, mint az a diák, aki az ajánlott 8-at alszik, keményebben dolgozik, de rosszabbul teljesít.


Hasonló dolog mondható el egy felnőttről a munkahelyen. A munkából vagy az iskolából származó megbízások és felelősségek egyenlő stressztényezők az ember életében.

Mindenkinek aludnia kell, ha sikert akar elérni. Az hétköznapi teendők menedzselése, miközben időt hagy a pihenésre, nem könnyű dolog, de szükséges.

A pihenésnek számos formája van, és nem kell mindegyiknek alvásnak lennie. A pihenés tartalmazhat kisebb szüneteket a szeretteivel, egy rövid sétát a szabadban, vagy egy gyors uzsonnát. Gyakran az a legjobb módja annak, hogy fáradtság után újra összpontosíts, ha eltávolodsz a munkától, és levegőt veszel.

Ne feledd, a pihenés soha nem jelent rosszat.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkeink

Ne mond, hogy nem vagy kíváncsi további cikkeinkre kozmetika vagy szépségápolás területén. Olvasd el ezeket is cool