Mi okozza a kitartás hiányát és hogyan tehetünk ellene?

A kitartás segít visszanyerni mentális stabilitásunkat azáltal, hogy a dolgokra összpontosítunk még a küzdelmeink legrosszabb időszakában is

 

Segít túllépni olyan dolgokon is, amelyek hosszú távon károsíthatják a fejlődésünket

 

Nem tudom, mit gondolsz róla, de legtöbbünknek gondot okoz a hosszútávú kitartás.
Hónapok, néha évek gyakorlása szükséges ahhoz, hogy az ember az impulzivitását uralja a kihívásokkal teli helyzetekben. Amikor nehezebbé válik, a kitartás a legfontosabb.
A kitartást azonban gyakran félreértik. 

A türelem a kitartás egyik alkategóriája. Más szóval, a kitartás türelemből és következetességből áll. Tehát amikor valaki kitart, azt mondjuk, hogy türelmes és következetes.

Íme tehát, hogy miért hiányzik belőlünk a kitartás.

1. Azonnali eredményre vágyunk kemény munka nélkül:
Az emberek annyira megszállottjai az azonnali eredményeknek, hogy nem bírják kivárni. A türelmetlenség pedig dühössé és frusztrálttá tesz minket, így nem tudunk következetesek maradni.

2. Túl könnyen elcsüggedünk:
Úgy gondolom, hogy a legtöbb ember nem bízik önmagában, ezért sok lehetőséget elszalaszt az életben való előre lepéshez. Ráadásul túl könnyen elcsüggednek, amikor életük nehézségeivel néznek szembe.

Például a legrosszabb időkben sokan nem látják az életük javulását, hanem azokra a dolgokra koncentrálnak, amelyeken keresztül kell menniük. Ez negatív hozzáállást vált ki és végül az ügy elvesztéséhez vezet.

MILYEN MÓDSZEREKKEL LEHET LEKÜZDENI A KITARTÁS HIÁNYÁT?

 

1. Legyen szem előtt egy határozott cél:

Összpontosítsunk a célunkra és tartsuk magunkat a tervhez. Ha nincs meg a konkrét cél akkor nincs mi irányt mutasson. Rendszeresen és következetesen tennünk kell a célunk eléréséért és fegyelmezetten kell haladni a terv szerint.

2. Fogadd el kudarcaid, és tegyed őket a siker pilléreivé:

Van egy régi mondás: „A kudarcok a siker pillérei.”
Nehéz körülmények között könnyen elcsüggedünk. Nem gondolkodunk azon, hogyan hasznosíthatjuk kudarcainkat hatékonyan, és hogyan használhatjuk fel a siker pilléreként.
El kell fogadnunk kudarcainkat, a nehézségek és a hiányosságok ellenére is a siker elérésére kell összpontosítanunk. Ha elfogadjuk, hogy képtelenek vagyunk megtenni valamit, még inkább képesek leszünk elérni azt.

 

3. Motiváld magad, hogy minden nap elérj egy kicsit:

A motiváció létfontosságú az életben a kitartás hiányának kompenzálásához. Minél demotiváltabb vagy, annál türelmetlenebb és következetlenebb leszel.
Jobb, ha minden nap motiváljuk magunkat mások idézeteivel, verseivel vagy sikertörténeteivel, és megtanuljuk, hogyan építsünk ki kitartást az életünkbe. Így megpróbálhatod megtalálni az újabb lendületet a nehéz időkben.

 

4. Hagyd abba a halogatást minden alkalommal:

Gyakran halogatsz dolgokat?
Vannak dolgok, amiket lustaságod miatt nem tudsz megtenni?
Akkor, barátom, sokat halogatsz. Kicsit durván hangzik, de a halogatással csak az idődet és az erőforrásaidat vesztegeted. Őszintén szólva még én is halogatok ezt azt, és nem telik el olyan nap, hogy ne bánnám meg.
A közelmúltban azonban sokat tanultam a halogatás leküzdéséről, és ez segített megbirkózni a lustaságommal.
Ne halogasd a halogatás leküzdését!

 

5. Végül alakítsd ki életed következetességét:

Következetesség nélkül nincs kitartás. A kitartás nagymértékben függ a rendszeres, egyenletes ütemű munkarendtől. A spontán végzett munka hosszú távon nem segíti a kitartás kialakítását.
Elkötelezettnek és elszántnak kell lennünk ahhoz, hogy kifogások nélkül, következetesen dolgozhassunk, és egyedül a célra összpontosítsunk.
Ezért az élet minden területén alakítsd ki a következetességet, és könnyen leküzdheted a kitartás hiányát.

Összefoglalva, a kitartást nem nehéz fejleszteni, ha valaki hajlandó megdolgozni érte és leküzdeni a hiányosságait. Tudni kell azonban, hogy csak a türelem fejlesztése nem vezet sehova.
A fent említett módszerek elég hatékonyak ahhoz, hogy jól jöhetnek a legrosszabb stresszes időszakainkban, és segítenek kitartani anélkül, hogy demotiválnánk vagy elcsüggednénk.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkeink

Ne mond, hogy nem vagy kíváncsi további cikkeinkre kozmetika vagy szépségápolás területén. Olvasd el ezeket is cool