Mi is az az akne és mi okozza?

A mirigyek túlzott faggyútermése és az elhalt hámsejtek keveredéséből létre jött dugó, ami eltömíti a tüszőt

 

Manapság ez a bőrprobléma nem csak a tinédzser kori változások következtében jelenik meg arcunkon, hátunkon és karunkon, a felnőttkori akne megjelenése is egyre gyakoribb

 

Akinek volt már huzamosabb ideig gyulladt, pattanásos bőre az bizonyára tisztában van vele, hogy ez sajnos igen negatív hatással tud lenni önbizalmunkra is.

A túlzott faggyútermelést okozhatja genetikai sajátosság is ám ez a ritkább eset, legtöbbször hormonális eltérésekre, egészségtelen táplálkozásra és életmódra, stresszre vagy a nem megfelelő bőrápolási szokásokra vezethető vissza.
Jelezhet még gyulladást is a szervezetben és megspékelheti mindezt még némi baktérium is az arcon, így keletkeznek a gyulladt pattanások bőrünkön.

„Na jó, de mit lehet tenni, hol kezdjem az okok kutatását?” – teheted fel most magadban a kérdést.

"Na jó, de mit lehet tenni, hol kezdjem az okok kutatását?" - teheted fel most magadban a kérdést.

A szupermarketek polcai telis tele vannak bőrünk számára nem túl hasznos ételekkel, fontos tudatos megfontoltsággal intézni a bevásárlást.
Érdemes a tejtermékek időszakos mellőzése, ugyanis gyakorta a benne lévő anyagok fokozzák a gyulladásra való hajlamot.

De a gyakorta problémát okozó ételek sorát még gyarapítja a csokoládé, az olajos magvak, az erősen fűszeres ételek, zsíros, sós és túlzottan cukros élelmiszerek fogyasztása is.
Igyekezzünk kerülni ezeket, váltsuk fel rost és vitamindús gyümölcsökkel, zöldségekkel és teljes értékű gabonákkal.

Fontos ilyen esetben még, hogy a bőr normál pH-ját fenntartsuk, ezért elengedhetetlen a gondosan összeállított bőrápolási rutin.
Az általában zsíros bőr ápolására ajánlott alkohol tartalmú termékek valójában nem célravezetőek hiszen a bőrünk lipid rétegét eltávolítva arra ösztönzi bőrünket, hogy még több faggyút termeljen, ezért hát végeredményben még zsírosabb bőrt kapunk.

Igyekezzünk olyan termékeket választani az arctisztításhoz, ami nem szárítja túlzottan bőrünket.
A hidratálás egy enyhén olajon bőrön is elengedhetetlen, a legjobb megoldás ilyen esetben egy gél hidratáló mely kellően könnyed érzetet biztosít viselőjének.

Vendégeinket és olvasóinkat arra bíztatjuk, hogy kérjen szakmai tanácsadást a számára megfelelő bőrápolási rutin összeállításában, illetve próbálják megfigyelni bőrük reakcióját a különböző élelmiszerekre, kozmetikumokra, gyógyszerekre és a stresszes időszakokra, ugyanis sokszor segíthet a probléma megoldásában.

0 hozzászólás

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fényvédő napozáshoz: tippek Érdről, az EBONY szépségszalontól - […] megőrzéséhez és a káros napsugarak okozta lehetséges ártalmak elkerüléséhez. Az EBONY szépségszalon szakértői alapvető tippeket és tanácsokat ajánlanak az…
  2. Carbon Peeling: Új dimenziója a bőrápolásnak Érden - Szalonlista-Szalon cikkek - […] javul, a bőr feszessége és bársonyossága növekszik, mindeközben pedig a kellemetlen akne tünetei is […]

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkeink

Ne mond, hogy nem vagy kíváncsi további cikkeinkre kozmetika vagy szépségápolás területén. Olvasd el ezeket is cool